Kyckling och sparrispaj!


Kan vara världens godaste paj!
Pajdeg;
250-300 gram smör
mjöl
salt
fyllning;
4 kycklingfileer.
1 burk inlagd sparris.
ca 4-5 dl matl grädde.
svartpeppar, salt, basilika.
sätt ugnen på 200 grader.
Micra smöret litegrann i mikron så att det blir mjukt, INTE smält. tillsätt mjöl tills degen fortfarande håller sig lite kladdig, tillsätt saltet och sedan bred ut degen i formen och nagga degen i botten, in i ugnen för förgräddning i ca 10 min.
Skär kycklingen, (om den är fryst så är det smart att tina den;)) ), i bitar, hur ni vill, stek i stekpannan tills den nästan är klar, ha i sparrisen, stek den med kycklingen en liten stund, krydda med salt, peppar, basilika. Ha i Matl grädden och låt puttra i någon minut. Ha i röran i pajdegen och skjussa in i ugnen tills den börjar bli lite brun på kanterna och voila!!!! Supergod paj till middag!! =)
Man kan gärna ha lite ost ovanpå pajen innan man ställer in den i ugnen. servera gärna med creme fraiche eller beasås :)
Kommentarer
Trackback