chokladtårta ala LCHF !

visst blev det så. Dom som är vana att ha massa socker i sin mat/snask kommer verkligen spotta ut den, den är ganska mastig med sina 70% choklad i sig. Men JAG tyckte om den, med hallon och grädde till :)
Ingredienser:
Nötbotten:
100 gram hasselnötter (1,75 dl)
3 äggvitor
Chokladkräm:
180 gram mörk choklad (80%)
170 gram vispgrädde (ca 2 dl)
------
1 ägg
70 gram vispgrädde (knappt 1 dl)
Hallon och vispgrädde
Gör så här
Nötbotten:
Mal hasselnötterna fint i mixer eller beredare.
Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna.
Bred ut i en rund form med löstagbar botten. Man kan även lägga ett bakplåtspapper i en form.
Grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Botten ska bli ganska fast. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.
Chokladkräm:
Koka upp 170 gram vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.
Rör ihop 70 gram vispgrädde och ägget i en skål.
Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.
Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20-25 minuter, eller tills fyllningen stelnat.Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan svalna helt.
Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret.
Mycket gott med hallon och vispgrädde till !!!